Vår ekonomi

Bostadsrättsföreningens ekonomi är gemensam för hela föreningen. Kostnaden för drift, underhåll och kapital ska täckas av de intäkter som föreningen har. Det innebär att föreningens kostnader ska bäras av bostadsrättshavarna.

I stadgarna står utförligt hur vår förening ska skötas och vilka regler som gäller.

Vår årsredovisning som PDF

Våra stadgar som PDF

 

Förbättra ekonomin

Vädra på rätt sätt

Minimera värmespill – Vi delar alla på värmekostnaden

Föreningens värmekostnader står för en stor del av den årliga ekonomin. I slutändan fördelas alla ökningar av kostnader på var och en av oss som bor i föreningen. Om ni upplever att det är för varmt i lägenheten, eller i vissa rum i lägenheten, är det mycket bättre att vrida ner temperaturen på elementen istället för att ställa upp fönster och balkongdörrar.

Vädra på rätt sätt = vädra kort och intensivt

Att ha ett fönster eller en balkongdörr öppen i flera timmar leder endast till att värmen i dina element höjs. Särskilt mycket ny luft kommer inte in i lägenheten på detta sätt, men mycket värme går till kråkorna och både din och dina grannars lägenheter kyls ner.

Vi ber därför dig som boende att tänka på att inte låta fönster eller balkongdörr stå öppen eller på glänt under längre stunder vintertid.

Om ni känner att ni behöver vädra vrid då hellre ner temperaturen på elementen till minimum och vädra med korsdrag: öppna fönster i båda ändarna av lägenheten och låt det dra igenom under 5 minuter. På så sätt byts det mesta av luften ut i lägenheten utan att onödigt mycket värme (och våra gemensamma pengar) går till spillo.