Ta del av medlemserbjudande

 

Bra att veta om bostadsrätt

Bostadsrättsboende är populärt, inte minst för att du äger din bostad och på så vis har god chans att bevara eller till och med öka värdet på investeringen.

Att bo i bostadsrätt innebär att du äger fastigheten tillsammans med dina grannar och att du har rätten att bo i en viss lägenhet. Skillnaden mellan att äga en bostadsrätt och en villa är att i bostadsrättsföreningen delar du ansvar och kostnader för fastigheten och gemensamma ytor med grannarna. Du har stora möjligheter att göra förändringar i din lägenhet efter personliga önskemål och du har rätt att vara med och påverka bostadsrättsföreningen i många viktiga frågor.

 

Vädra på rätt sätt

Minimera värmespill – Vi delar alla på värmekostnaden

Föreningens värmekostnader står för en stor del av den årliga ekonomin. I slutändan fördelas alla ökningar av kostnader på var och en av oss som bor i föreningen. Om ni upplever att det är för varmt i lägenheten, eller i vissa rum i lägenheten, är det mycket bättre att vrida ner temperaturen på elementen istället för att ställa upp fönster och balkongdörrar.

Vädra på rätt sätt = vädra kort och intensivt

Att ha ett fönster eller en balkongdörr öppen i flera timmar leder endast till att värmen i dina element höjs. Särskilt mycket ny luft kommer inte in i lägenheten på detta sätt, men mycket värme går till kråkorna och både din och dina grannars lägenheter kyls ner.

Vi ber därför dig som boende att tänka på att inte låta fönster eller balkongdörr stå öppen eller på glänt under längre stunder vintertid.

Om ni känner att ni behöver vädra vrid då hellre ner temperaturen på elementen till minimum och vädra med korsdrag: öppna fönster i båda ändarna av lägenheten och låt det dra igenom under 5 minuter. På så sätt byts det mesta av luften ut i lägenheten utan att onödigt mycket värme (och våra gemensamma pengar) går till spillo.